Energieffektivisering värmeåtervinningssystem köpcentrum

Oftast är dessa värmeåtervinningssystem i dåliga skick och ur funktion. Detta händer när ett litet system med stor besparingskapacitet slutar att ge besparingar på grund utav uteblivet underhåll. 

Vid uteblivet underhåll riskerar batterierna i ventilationen att frysa sönder. Trycket i dessa system ligger oftast på 0,5 bar och under, då ingen ser efter dem.

CleanSys energieffektiviserar köpcentrumens värmeåtervinningssystem som ger en besparing återigen på energikostnaden. Oftast är de fulla med korrosion, magnetit samt beläggningar, som efter en energieffektivisering försvinner och ger flödet tillbaka i systemen.

Köpcentrum Värmeåtervinningssystem Mycket magnetit som här är urtaget från ett värmeåtervinningssystem på ett köpcentrum. 

Ett fungerande värmeåtervinningssystem kan ge fastigheten en besparing på upp till 40% av energikostnaden i ett köpcentrum. Och ytterligare upp till 20% i besparing på energikostnaden kan fås vid en energieffektivisering av själva värmesystemet i köpcentrumet.

Ett väl fungerande värmeåtervinningssystem tillsammans med energieffektiviserade och optimerade värmesystem samt kylsystem. Ger ett köpcentrum en besparing på 50% och mer av energikostnaden, samt ett väl fungerande ventilationssystem. Kunder och anställda i köpcentrumet ges ett bättre inomhus klimat.

Köpcentrumet förbättrar miljön genom minskade miljöaspekter som 'energiuttag' och 'inomhus klimat'.

Köpcentrumet kommer att medverka i ett hållbart samhälle, då EU's energimål att minska energiuttagen med 30% till 2020 kommer då att vara nära.

Vill du veta mer kontakta Thomas Rosenhoff på CleanSys: 0731 - 00 51 30

 

Tags: #energieffektivisering, #värmesystem #värmeåtervinningssystem #köpcentrum #kylsystem #hållbart samhälle #miljöaspekter

Klarbärsvägen 9
393 11 Långås
Tel: 0346 - 93 101
Mobil: 0702 - 44 90 33

Till Toppen

Kontakta Oss

T. 0346 - 93 101
M. 0702 - 44 90 33
E. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.