CleanSys rengör kylsystem inom fastighetssektorn. Vi har en lång erfarenhet av systemrengöring. Genom en rengöring av kylsystemen håller man effektiviteten på en högre nivå och komponenternas kondition hålls i bättre skick. Vår affärsidé är uppbyggt på att vi ger snabb service till våra kunder i hela Sverige exakt den tid de behöver det. När våra kunder har servicestopp på kylan skall vi sköta vårt jobb så snabbt och effektivt som möjligt. Eftersom vi istället för många anställda har ett expert kunnande har vi låga fasta kostnader. Genom detta upplägg kan vi erbjuda förmånligare lösningar, kortare leveranstider och en mera flexibel service. Men vi har ändå kapaciteten att anta oss stora och krävande projekt.
Genom en rengöring förlängs kylsystemets livslängd, du undviker långa driftstopp och dessutom sparar du energi. Energisystem, oavsett typ, kan p.g.a beläggningar i rören få en kraftigt försämrad effekt och behöver då rengöras med miljövänliga medel. Värmeöverföringsytorna blir lätt belagda med exempelvis kalk, korrosionsprodukter, mikroorganismer, bakterier eller olja. T.ex. en beläggning på endast 1,0 mm microbubblor i en växlare kan minska värmeöverföringen med över 25 %. Bakterier i ett kylsystem eller kyltorn kan vara en katastrof och kostsamt för fastighetsägaren. Med andra ord, du sparar pengar på att rengöra kylsystemet i tid.
Efter rengöringen installeras en Vento Avgasare i kylsystemet, som tar bort alla gaser och syre. Detta gör att kylsystemet inte får tillbaka magnetit och beläggningar. Bakterier får inget fäste längre. Bara en avgasning (utan fast installation) håller 1 månad då diffusionen av syre är minst 0,1 mg/l och dygn och bakterier kommer sakta tillbaka. Därför är en fast installation av avgasare att föredra i kylsystemen för att säkerställa ett optimerat bakteriefritt system.
Det svenska energi- och klimatmålet säger att den svenska elproduktionen ska vara 100% förnybar till 2040 vilket förutspås sätta större press på flexibel elanvändning. Utöver det hotar en kapacitetsbrist i främst de svenska storstäderna då eleffektbehovet vid vissa tidpunkter förutspås bli högre än vad elnätet klarar av att leverera. Bygg- och fastighetssektorn stod 2017 för 32% av den slutliga energianvändningen i Sverige och kylning av kommersiella fastigheter blir allt viktigare med ett varmare klimat och högre krav från hyresgäster.